RIS Rubber heeft geïnvesteerd in een nieuwe pers

Plaatsen van de compressiepers

De gloednieuwe compressiepers is in maart 2019 in de fabriek in Lelystad geplaatst. Dankzij vakkundig werk van de Jan van Dam Group is de loodzware pers op zijn plek gezet. De compressiepers heeft een gewicht van 30.000 kg en een sluitkracht van 1.000 ton.

Transport van de pers

De rubbercompressiepers is via special transport door de Jan van Dam Group in Lelystad aangevoerd. Na aankomst in Lelystad is de pers op zorgvuldige wijze in de fabriek geplaatst. Jan van Dam werkt sinds kort met een robot mover, die de machine gemakkelijk op zijn plek weet te krijgen. De robot mover is op afstand bestuurbaar, zodat er geen kraan aan te pas hoeft te komen.

Prettige samenwerking

De prettige samenwerking met Pan Stone (www.panstone.eu) heeft wederom voor een succes gezorgd. De nu al veertiende rubber machine van Pan Stone staat ook op zijn plek in de fabriek. Het aantal machines in Lelystad is uitgebreid tot 33 stuks. In Bulgarije ligt dit aantal aanzienlijk hoger; het machine-park heeft daar een omvang van circa 75. Door te werken op twee locaties kan er voor elk ‘rubberprobleem’ een oplossing worden gevonden; van kleine rubber vormartikelen in kleine aantallen tot hele grote, technische rubber artikelen.

De functionele compressiepers

De nieuwe geïnstalleerde compressiepres heeft een sluitkracht van 1.000 ton en is voorzien van verwarmingsplaten van 2.400 x 500 mm. De pers is voornamelijk aangeschaft voor de productie van rubberen matten, beter bekend als rubberen slats, waarover de bagage wordt vervoerd op een vliegveld. Één van onze vaste klanten heeft zijn orderaantallen bij ons uitgebreid. Deze uitbreiding resulteerde in de aanschaf van de nieuwe pers.

Groei in werkgelegenheid

Deze nieuwe pers zorgt ook voor meer werkgelegenheid binnen RIS Rubber. Voor het grote aantal rubberen slats die wekelijks geproduceerd dient te worden, moet de pers vijf dagen in de week draaien. De pers voor rubbervormartikelen dient dagelijks bemand te worden. RIS Rubber is trots op het feit dat er wederom wordt geïnvesteerd in de groei van het bedrijf.

 

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.