Nieuwe mould engineer bij RIS Rubber

Eind vorig jaar heeft mould engineer Demen Hartman RIS Rubber verlaten. We zijn verheugd te kunnen melden dat Frank van Arnhem sinds 1 januari zijn opvolger in de functie Mould engineer is.

Veel ervaring!

Frank heeft heel veel ervaring in de matrijzenbouw voor met name de productie van kunststof vormartikelen. Zijn bedrijf Design-Molding is gevestigd op hetzelfde bedrijventerrein als RIS Rubber in Lelystad. De kennis en ervaring van Frank zal RIS Rubber verder helpen bij het efficiënter en beter maken van de matrijzen. Ondanks de verschillen tussen rubber en kunststof zijn er op het gebied van matrijzen ook overeenkomsten. “De kennis die ik zelf al in de afgelopen jaren heb opgedaan, draag ik graag over aan mijn nieuwe collega’s.”

Ontwerpen van een matrijs

Bij het ontwerpen van een matrijs wordt rekening gehouden met de productiemethode, het rubber compound, de voudigheid van de matrijs én de afmetingen van het product. Ook duurzaamheid en kosten efficiënt produceren spelen een rol. “Het is van essentieel belang om goed samen te werken met de operators op de werkvloer, onze technisch manager en QESH-manager om tot het beste design te komen.”

Wij zijn blij met de komst van Frank en kijken er naar uit om samen te werken aan de toekomst van RIS Rubber.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.