RIS uit de kunst!

Ris Rubber Wim Noordam

Waar onze rubbervormartikelen meestal dienst doen in de agrarische sector of scheepvaart, is RIS Rubber momenteel te zien in een expositiezaal. Kunstenaar Wim Noordam uit Roosendaal heeft een grote ronde rubber-metaalverbinding op fraaie wijze in beeld gebracht.

In 2018 exposeerde Wim Noordam in het stadhuis van Lelystad. Via via kwam hij in contact met Wouter Rietdijk en raakte hij geïnteresseerd in de schoonheid van rubber. “Het leek me een uitdaging om de productie van rubbervormartikelen te fotograferen. De medewerking was zeer prettig. Naast een interessante rondleiding heb ik er veel geleerd over verschillende soorten rubber, de toepassingen, de processen en het bedrijf.”

Inspiratie

Als grafisch ontwerper en kunstenaar heeft Wim Noordam een brede interesse. “Mijn kracht zit in het maken van originele, creatieve ontwerpen en grafische kunst. Alles kan me inspireren: mensen, dieren, voorwerpen, gedachten, binnen- en buitenland, bedrijven, verleden, toekomst; de wereld is één grote inspiratiebron! Dat geldt dus ook voor een ogenschijnlijk rauw product als een groot rubbermetalen industrieel halffabricaat.”

Creatie

Eén van de foto’s die hij maakte in de fabriek leidde tot het werk dat Noordam momenteel exposeert in Hotel ARA in Zwijndrecht. Daar hangt veel meer van zijn werk, gemaakt naar aanleiding van foto’s bij andere bedrijven. De kunstenaar legt uit: “Deze rubber-metaalverbinding leek me een mooi uitgangspunt. Het interessante is dat je bijna automatisch door de ronding kijkt, naar de achtergrond. De voorgrond is groenachtig, maar de achtergrond is wat kleurrijker. Het geheel geeft een levendig effect. En dat is weer mijn ervaring met het bedrijf; een dynamisch geheel, wat je als leek niet direct verwacht.”

Realisatie

Het kunstwerk is samengesteld als een combinatie van verschillende teken- en schildertechnieken en fotografie. Het eindresultaat is een print op dibond. Dat is een plaat hard plastic met twee aluminium buitenlagen voor een mooi effect. Heeft u interesse om het te kopen of te huren, neem dan contact op met Wim Noordam of met RIS Rubber.

Meer weten over Wim Noordam en zijn expositie: https://wimnoordam.nl/solo-expositie-hotel-ara-zwijndrecht

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.