Stefan Reddemann, relatiebeheerder met sales in het bloed

Stefan Reddeman | RIS RUBBER

De kans is groot dat je Stefan Reddemann aan de lijn krijgt, als je voor een vraag naar RIS Rubber belt. Stefan (50) is in het salesteam de relatiebeheerder en vanuit die rol de schakel tussen klant en techniek. “Het mooie aan RIS Rubber is de diversiteit in klanten en producten.”

Toen hij in 2016 startte bij RIS Rubber, werd Stefan verrast door de veelheid en variatie in rubbervormartikelen. “Dan besef je dat in eigenlijk elke bedrijfstak rubber toegepast wordt, van grote tot kleine producten en in vele soorten. Ik heb intern een rubber-cursus gevolgd en ken inmiddels de mogelijkheden en technieken. Als het echt inhoudelijk wordt, speel ik de vraag door naar de techneuten.” Als relatiebeheerder heeft Stefan zowel veel met de werkvloer als met bedrijven te maken. Die sales-rol zit hem in het bloed; hiervoor oefende hij ook diverse commerciële functies uit.

Op z’n plek bij RIS

Hij voelt zich thuis bij RIS en binnen het commerciële team van vijf collega’s. “We hebben allen onze specifieke werkzaamheden. Bestellingen opnemen en verwerken doe ik bijvoorbeeld minder vaak, maar indien nodig helpen we elkaar. Zelf houd ik mij voornamelijk bezig met het offertetraject; van aanvraag tot versturen van een offerte, maar ook het beantwoorden van klantvragen. Indien er een probleem is met een geleverd product zorg ik ervoor dat betreffende collega’s hiermee aan de slag gaan. De terugkoppeling is dan weer mijn taak.”

Relatiebeheer is meer dan alleen tijdige levering

De Lelystedeling werkt vooral vanaf kantoor, maar heeft veel contact met de klanten. “Telefonisch om kort zaken af te stemmen of bij te praten, maar in de mail leg ik de afspraken graag vast; dan voorkom je misverstanden. Voor mij betekent relatiebeheer het uitstralen van vertrouwen, kennis van rubber, het maken van duidelijke afspraken en door goed te luisteren, te begrijpen wat de klant wenst. Pas dan kun je meedenken en zoals onze slogan zegt: “vorm geven aan het idee van de klant. En natuurlijk wil de klant zijn producten altijd zo snel mogelijk in huis hebben.”

Ook internal branding van belang

“RIS Rubber ontwikkelt zich erg goed. We hebben met de instroom van veel nieuwe mensen een jong en dynamisch team hier in Lelystad. De manier van werken verloopt steeds efficiënter en geautomatiseerd, zonder het persoonlijk contact kwijt te raken. We ontwikkelen en innoveren volop, en daar voel ik me in thuis. Ik ga graag met die veranderingen mee, daar word ik enthousiast van.” Ook intern probeert Stefan medewerkers te informeren en betrekken, met een periodieke interne poster waarop hij een product en opdrachtgever centraal stelt. “Zo ben je nog meer bewust dat je met elkaar als RIS Rubber echt toewerkt naar een oplossing voor de klant.”

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.