Veiligheid staat boven alles

Bluespot and RedZone

“Veiligheid staat bij RIS Rubber hoog in het vaandel”, aldus QESH Manager Dirk van der Meulen. Hij is medeverantwoordelijk voor het (uit) voeren van kwaliteits-, milieu- en arbobeleid. Met het doel om de klant een 100% goed product te leveren. In de fabriek in Lelystad zijn onlangs veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de veiligheid.

Snelloopdeur in de fabriek

RIS Rubber heeft een actief BHV team dat periodiek in de fabriek en op het terrein rondloopt om de veiligheid te beoordelen. Zo stelden zij voor om een snelloopdeur in de fabriek te plaatsen. Deze gaat razendsnel automatisch open dankzij sensoren. Met het plaatsen van de snelloopdeur is de situatie omtrent veiligheid verbeterd.

Heftruck met nieuwe technologie

Voor de fabriek in Lelystad is een heftruck met BlueSpot en RedZone technologie aangeschaft. Het voordeel is dat medewerkers de heftruck al van ruime afstand zien aankomen waardoor de kans op ongelukken kleiner is. De nieuwe technologie wordt voorlopig uitgetest in onze fabriek in Lelystad. Bij positief resultaat zullen alle heftrucks in zowel de fabriek in Nederland als de fabriek in Bulgarije worden voorzien van de BlueSpot en RedZone.

Opfriscursus

Het personeel in de fabriek in Lelystad heeft weer een opfriscursus heftruck rijden gevolgd waardoor de puntjes op de i zijn gezet met betrekking tot heftruckvaardigheden en veiligheid. Een actiepunt die naar voren kwam is de snelheid van de heftrucks. Om de veiligheid van het personeel te waarborgen worden de heftrucks in het magazijn in Lelystad begrensd op een snelheid van 8 km per uur.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.