Welkom terug, Demen!

Demen Hartman | RIS Rubber

Na een jaar afwezigheid maakt Demen Hartman sinds 1 januari weer deel uit van ons team. Wij zijn erg blij met zijn terugkeer en kijken uit naar een prettige samenwerking. Maar ook Demen is erg blij weer terug te zijn bij RIS. “Het is terugkomen in een warm bad.”

Terugkeer bij RIS

Demen verliet onze organisatie eind 2019 om aan het werk te gaan bij Ingenieursbureau Hartman Constructies. Het bedrijf van zijn vader richt zich op bouwkunde. Na een jaar kwam Demen erachter dat zijn toekomst niet in de bouwkunde ligt. “Ik kon er mijn uitdaging niet vinden en concludeerde dat werktuigbouwkunde beter bij mij past”, aldus Demen. Procestechnieken en het bedenken van technische oplossingen liggen hem, mede door zijn creatieve achtergrond, beter. “Destijds heb ik de HBO-studie Industrieel Product Design gevolgd. Een technische opleiding waarbij je leert kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een product en de bijbehorende productietechnieken.”

“Bij RIS ben ik van A tot Z betrokken”

Het proces bij RIS begint met de aanvraag van een klant die op zoek is naar een nieuw product of een bestaand product wil optimaliseren. Wij engineeren de rubber vormartikelen en matrijzen in 3D en 2D met tekenprogramma SolidWorks. Daarbij berekenen en simuleren wij rubberproducten en ontwerpen zo efficiënt mogelijk onze matrijzen. De matrijzen worden door ons geëngineerd en extern geproduceerd. Daarna volgt het testen en de productbeoordeling door ons eigen kwaliteitsmanagement en uiteraard ook die van de klant. Bij goedkeuring starten we de serie productie op in Lelystad of Bulgarije. “Het mooiste aan mijn vak is dat je van concept tot aan de productietechnisch uitwerken betrokken bent”, aldus Demen.

Nieuwe functie binnen RIS

Demen heeft RIS in 2019 verlaten als Mould Engineer en komt terug in de nieuwe functie Mould en R&D Engineer. Onze technisch manager werkt Demen in zodat hij uiteindelijk de taken kan overnemen met betrekking tot de matrijzenmakerij en het eerste aanspreekpunt is voor de Mould Engineers. Daarnaast zal Demen samen met de huidige R&D Engineer samenwerken om meer productontwikkeling voor de klant te realiseren en het uitgebreid testen. Ook de interne werkprocessen worden uitgewerkt en verbeterd om nog sneller en beter rubberartikelen te kunnen produceren.

Met Demens creativiteit, analytisch denkvermogen en technisch inzicht verwacht hij een meerwaarde voor RIS te zijn. Daar zijn wij ook van overtuigd en kijken uit naar een prettige samenwerking.

Let’s make things together!