Nieuwe injectiepers in Lelystad

Nieuwe injectiepers | RIS Rubber

De afgelopen maanden hebben we een herinrichting op de productielocatie in Lelystad doorgevoerd. En dan met name de ruimte waar de injectie persen staan. Er zijn enkele (compressie) persen naar ons zusterbedrijf HDRT verplaatst en er is geïnvesteerd in nieuwe injectie pers. Dat resulteert in kortere doorlooptijden.

Door het verplaatsen van enkele persen naar HDRT, ontstond er ruimte voor de injectie pers. Daarmee kunnen we nu inspelen op de groeiende vraag naar injectie molding producten. De nieuwe injectie pers is geleverd door MAPLAN. Met de aanschaf van deze pers breiden we onze capaciteit uit en verkorten we de doorlooptijden van orders.

Wat is een injectiepers?

Bij een injectiepers is de invoer van rubber gemechaniseerd. Vanuit een bak wordt een eindloze strip rubber in de machine gevoerd, waarna het onder hoge druk in de matrijsholten wordt gespoten. Na de vulkanisatie wordt het product(en) en het afval handmatig gelost met behulp van een persluchtpistool. Vaak wordt het product direct gecontroleerd, bijgeknipt of van vloeiranden ontdaan. Deze manier van produceren is geschikt voor grote series, want de productietijden zijn kort. Een injectiepers kan zeer nauwkeurig volume injecteren waardoor er weinig rubber afval overblijft.

Capaciteiten op de productielocaties

In Nederland beschikken wij over de mogelijkheid om tot ruim tien liter per cyclus te injecteren met een sluitkracht tot 630 ton. In totaal beschikt de vestiging in Lelystad over zes injectiepersen. Op onze productielocatie in Bulgarije is het maximale shotvolume zelfs 20 liter. Op deze locatie beschikken we over 25 injectiepersen.

Mogelijkheden van productie

Op beide locaties produceren we volrubber artikelen. Maar we maken ook rubber metaal verbindingen met de injectie pers. Het metaal krijgt eerst een voorbewerking en wordt daarna handmatig in de matrijs geplaatst voor vulkanisatie. Ook kleur (rubber) producten worden met regelmaat op injectie persen geproduceerd. Kleur producten worden onder andere ingezet in de voedselindustrie.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op en wij komen graag samen tot een oplossing.

 

Let’s make things together!