3 nieuwe persen in Bulgarije

Bij RIS Bulgarije starten ze het jaar goed met drie nieuwe persen. Vlak voor Kerstmis werden daar nieuwe persen geleverd. Eind van de maand zullen ze in bedrijf gesteld zijn en daarmee komt er direct een hoop capaciteit bij.

Het gaat om één injectiepers ter vervanging van een ouder model. De capaciteit wordt daarnaast uitgebreid met twee compressiepersen. Deze twee persen hebben een plaatafmeting van 2000×500 mm. en een sluitkracht van maar liefst 600 ton. De persen zijn op maat gebouwd om aan de groeiende vraag van onze klanten in de agrarische industrie te kunnen voldoen.

Productie op de compressiepersen

De nieuwe compressiepersen zijn lange, smalle persen. Daarvan hadden we er tot op heden 6 staan, met de komst van deze twee nieuwe komt het totaal dus op 8. De matrijzen waaruit we produceren op deze persen hebben meerdere “nesten” om op die manier een hoge output te realiseren.

Op deze persen produceren we voornamelijk V-egelspijlen, H-egelspijlen of meenemers.  Bij deze producten voorzien we een metalen spijl van rubber in allerlei uitvoeringen en designs. Deze eindproducten worden door onze klanten verder verwerkt tot een complete transportband en gebruikt in rooi- en oogstmachines. Met deze machines kunnen boeren snel en efficiënt de aardappelen en suikerbieten rooien van het land.

We kunnen op deze persen ook andere lange producten maken zoals axiaal- en radiaalrollen die ook toegepast worden in de rooimachines. De persen zijn dus breed inzetbaar.

Waarom een rubberproduct gebruiken?

De keuze voor rubber is vanwege de grote slijtagebestendigheid, daarnaast is rubber flexibel waardoor de aardappels en suikerbieten mooi blijven tijdens het rooien en niet beschadigen. Jij wilt tenslotte ook een mooie aardappel op je bord. Ook tomaten, wortelen en bieten worden machinaal gerooid en ook daarvoor worden transportbanden op maat gemaakt met onze rubberproducten. De berubbering van de spijlen verzorgen we bij RIS Bulgarije.

Wat is een compressiepers?

Bij een compressiepers wordt de juiste hoeveelheid rubber handmatig in de matrijs geplaatst. Vervolgens wordt de pers gesloten en daarmee komt de matrijs op druk. Op de juiste temperatuur vulkaniseren we de rubber in de gewenste vorm. Het rubbervormartikel wordt uit de matrijs verwijderd en daarna gecontroleerd en na-bewerkt waar nodig. Op een compressiepers zijn veel soorten rubbervormartikelen te maken, ook in combinatie met metaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op en wij komen graag samen tot een oplossing.

Let’s make things together!