Nieuwe compressiepers in Lelystad

Afgelopen periode is er druk gewerkt in de fabriek van RIS Rubber om ruimte te creëren voor onze nieuwe compressiepers. Met de komst van deze pers breiden we onze capaciteit flink uit en kunnen de operators onder prettige werkomstandigheden aan de slag.

Op maat gemaakt

Pan Stone maakte de compressiepers op maat voor RIS Rubber. Al onze wensen zijn in deze pers verwerkt. Met een samenwerking van maar liefst 9 jaar kunnen we vertrouwen op hun expertise. Verdeeld over de locatie Lelystad en onze locatie in Bulgarije is dit onze 21ste nieuwe pers van Pan Stone.

Wat maakt deze pers nu zo uniek? Goede vraag! Deze compressiepers is een bovendrukpers. Hierbij komt de druk vanaf boven, bij generieke persen is dit vanaf onder. Een bovendrukpers biedt de ideale werkhoogte voor de operators omdat het grootste deel van de machine aan de bovenkant zit. Zij kunnen werken zonder een bordes en opstap waardoor de efficiency omhoog gaat en het werk fysiek minder zwaar is.

Capaciteit

Onze nieuwste aanwinst zal volledig gefocust zijn op één product; zinken dilatatieprofielen. We maken profielen tot 6 meter lengte. Deze profielen bestaan uit twee zinken delen die in de lengte verbonden zijn doormiddel van rubber. We hebben nu twee persen die deze profielen produceren. Met de komst van deze nieuwe compressiepers gaat onze maximale capaciteit naar 180.000 strekkende meter per jaar.