Overschakeling op ledverlichting

RIS Rubber investeert in duurzaamheid en heeft onlangs besloten om alle 242 TL-lampen in de fabriekshal te vervangen door ledverlichting. Dit heeft geleid tot een grote vermindering van het stroomverbruik van de fabriek. We gaan in de toekomst ook de expeditie en opslaghal voorzien van ledverlichting.

De nieuwe ledlampen verbruiken slechts 41 watt per stuk, terwijl de TL-lampen maar liefst 116 watt per stuk verbruikten. Dit betekent een verschil van 75 watt per lamp. De besparing is enorm: de fabriek bespaart elke dag 290.000 watt, wat neerkomt op bijna 70.000 kW per jaar. Dit maakt de investering de moeite waard en zal naar verwachting binnen 6 tot 7 jaar worden terugverdiend.

Niet alleen het energieverbruik is verminderd, maar ook de kwaliteit van het licht is verbeterd. De ledlampen hebben een hogere lichtopbrengst en zorgen voor helderder en natuurlijker licht. Dit maakt het werken in de fabriek prettiger en zorgt voor meer rust.

Wij zijn blij met deze duurzame investering en blijven ons inzetten voor het verminderen van onze ecologische voetafdruk. We zullen altijd blijven zoeken naar nieuwe manieren om de bedrijfsvoering duurzamer te maken.