RIS denkt na over de toekomst

Vergelijkbare stoomketel voor RIS Rubber

Naast de (ver)bouw van het nieuwe kantoor, vinden in en om de fabriek ook veranderingen plaats. De buitengevel krijgt een nieuwe look die past bij het kantoorpand. Ook wordt er gewerkt aan verbeteringen ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na 40 jaar trouwe dienst wordt de oude stoomketel vervangen door een nieuwe. Partner in dit traject is CAL Trading uit Nieuwkoop.

Samenwerking met CAL Trading

RIS Rubber gaf CAL Trading eind september 2019 opdracht voor het leveren van een nieuwe stoomketelinstallatie. CAL Trading is, net als RIS Rubber, een familiebedrijf en leverancier van o.a. stoomketelinstallaties en leidingwerk. CAL Trading voert ook periodieke onderhoudswerkzaamheden uit. Daarnaast bieden ze 24/7 service en verzorgen ook de waterbehandeling. Meer informatie over CAL Trading vind je hier.

Functie van de nieuwe stoomketel

In de fabriek in Lelystad wordt stoom gebruikt om de persen te verwarmen waarmee rubber producten worden gemaakt. Bij de aanschaf van de nieuwe stoomketel is gezocht naar een efficiëntere en milieuvriendelijkere manier van stoomopwekking. De nieuwe ICI-stoomketel is voorzien van een economischere warmtewisselaar die warmte terugwint uit rookgassen. Met deze warmte wordt het voedingswater extra voorverwarmd voordat het de stoomketel in komt. Dit bespaart 5% op het gasverbruik. De gasbrander in de nieuwe stoomketel is een extra Low NOx model van fabrikant Wieshaupt. De wettelijke richtlijn voor uitstoot van deze stikstofoxiden betreft 70 mg/m3 rookgas, maar dankzij de nieuwe technologie realiseren wij straks 25-30 mg/m3. RIS Rubber heeft hiermee een zeer lage stikstof uitstoot. Met de komst van de nieuwe stoomketel waarborgen wij de continuïteit van ons productieproces en voldoen we ruim aan de wettelijke normen.

Logo Cal Trading

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.