Van rubber in de natuur naar rubber in ons pand

Voorbeeld kunststof boom

Rubber is in de basis een natuurproduct en wordt letterlijk uit de boom getapt. 95% van alle natuurrubber komt van de Braziliaanse rubberboom Hevea Brasiliensis die wel 30 meter hoog kan worden. De vloeistof die uit de boom wordt opgevangen, heet latex. Dat wordt uiteindelijk verwerkt tot natuurrubber. Omdat de rubberboom Hevea Brasiliensis de basis is van onze industrie, hebben wij ervoor gekozen deze boom een plaats te geven in ons nieuwe kantoorpand.

Rubberboom bij RIS

In het nieuwe kantoorpand van RIS Rubber wordt een kunst rubberboom geplaatst door ‘Peter van Son interieurobjecten.’ Sinds 1979 maakt dit bedrijf handgemaakte unieke kunstbomen en planten die niet van echt te onderscheiden zijn.

Productie van de boom

In oktober 2019 heeft RIS Rubber het bedrijf Peter van Son benaderd voor deze opdracht. Om de rubberboom levensecht na te maken is er eerst onderzoek gedaan naar de boom en zijn uiterlijk. Een rubberboom heeft namelijk een bijzonder bladmateriaal. Het ontwerp, de specifieke kenmerken van de boom en de plaatsing in het nieuwe kantoorpand werden in overleg met Wouter uitgetekend. Eind maart zal de rubberboom worden geplaatst. Wij kijken erg uit naar het eindresultaat.

Update van de verbouwing

De verbouwing van het nieuwe kantoorpand verloopt vlot. Er is inmiddels een timelapse gemaakt van de afgelopen vier maanden. De verbouwing is halverwege september begonnen (de start van deze film) en de actuele video geeft het beeld van de werkzaamheden tot halverwege januari. Hierbij de video:

Extra update van de verbouwing

De meest actuele timelapse van de verbouwing vind je hier. Deze timelapse is gestart in september t/m eind maart.

Voor het eindresultaat nodigen wij u van harte uit om een keer te komen kijken.

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.