Nieuwe compressiepers in Lelystad

Jan van Dam Groep | RIS Rubber

In augustus is heeft Jan van Dam Group een nieuwe compressiepers geplaatst op onze productielocatie in Lelystad. De compressiepers is afkomstig van Pan stone.

Tijd voor vernieuwing

De oude compressiepers was meer dan 70 jaar oud en vroeg veel en zwaar handmatig werk. Voldoende reden om te kiezen voor meer automatisering. Op de nieuwe compressiepers worden de putranden van TBS berubberd en vervolgens gespoten met een corrosie werende primer. Door de compleet nieuwe inrichting van dit productieproces kunnen we met minder matrijzen efficiënter werken en in dezelfde productiecel de producten voorzien van de corrosie werende primer.

“Het oude productieproces voor het berubberen en bespuiten van de putdeksel kostte veel tijd en energie. In de nieuwe opstelling is het werk efficiënter en geautomatiseerd”, aldus onze mould- en R&D engineer Demen Hartman die de nieuwe indeling heeft ontworpen en uitgevoerd.

Nieuwe productielijn | RIS Rubber

Verscheping en plaatsing

Deze nieuwe compressiepers is afkomstig van Pan stone in Taiwan en is verscheept naar Rotterdam. Vanaf daar heeft ‘Jan van Dam Group’ het transport en het plaatsen van de pers op zich genomen. Door de machine vooraf uit te pakken is er tijd bespaard bij het lossen en plaatsen. ‘Jan van Dam Machine Transport’ heeft de pers vervoerd naar Lelystad, gelost op locatie en met de robot mover op zijn plek gereden. Pan stone Europe heeft de pers vervolgens geïnstalleerd.

Werkgelegenheid binnen RIS

De nieuwe pers zorgt voor extra capaciteit bij RIS Rubber. Daarmee spelen we in op de vele aanvragen van bestaande en nieuwe klanten. Om daaraan te kunnen blijven voldoen, zoeken we nog nieuwe medewerkers in de perserij. Hier is de vacature te vinden.

 

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen RIS Rubber? Onder aan de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.