RIS Rubber zet in op veiligheid met nieuw project

Onlangs is er een nieuw initiatief gelanceerd om de veiligheid van onze medewerkers te waarborgen. Het Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) project is geïnitieerd om ervoor te zorgen dat alle werknemers de juiste uitrusting dragen om zichzelf te beschermen tijdens hun werkzaamheden.

 

Veiligheidsposters

Om dit project tot een succes te maken, heeft RIS Rubber als eerste aanzet vier informatieve posters ontwikkeld die op strategische locaties in de fabriek hangen. Elke poster richt zich op een specifiek aspect van persoonlijke bescherming, namelijk gehoorbescherming, oogbescherming, arm- en handbescherming, en veiligheidsschoenen. Deze posters bieden belangrijke informatie over het belang van het juiste gebruik van het PBM, en dan vooral wat er gebeurt wanneer je dit niet goed gebruikt.

PBMmers

Daarnaast hebben we ook de PBM-emmers (PBMmers genoemd binnen RIS) gepersonaliseerd. De emmers zijn bestickerd, passend bij de posters, om het opbergen van de PBM-materialen ook duidelijker te maken. Elke werknemer ontvangt een persoonlijke emmer waarin ze hun PBM-materiaal kunnen bewaren. De emmers zijn geschikt om specifieke items op te bergen, zoals hitte- en snijbestendige mouwen (sleeves), handschoenen, een veiligheidsbril, gehoorbescherming en, indien van toepassing, een vol-/halfgelaatsmasker.

Veiligheid voor alles

Met dit nieuwe PBM-project toont RIS Rubber haar voortdurende toewijding aan de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers. Door de informatieve posters en persoonlijke opbergemmers willen we ervoor zorgen dat alle werknemers goed geïnformeerd zijn over de juiste PBM-procedures en dat ze gemakkelijk toegang hebben tot de benodigde uitrusting.

De implementatie van dit project zal niet alleen de veiligheid op de werkvloer verbeteren, maar ook de bewustwording vergroten om het risico op letsel te verminderen. Het is belangrijk voor RIS Rubber om ervoor te zorgen dat haar medewerkers in een veilige omgeving kunnen werken en hun werkzaamheden met vertrouwen kunnen uitvoeren.

We blijven ons inzetten voor het bevorderen van een cultuur van veiligheid en zullen regelmatig evalueren en bijwerken om ervoor te zorgen dat het PBM-project effectief blijft. We zijn trots op onze medewerkers en zijn vastbesloten om hen te voorzien van de nodige middelen om hun taken veilig en efficiënt uit te voeren.