Uitbreiding metaalvoorbewerking

RIS Rubber groeit. En momenteel zijn we uit ons jasje gegroeid op de afdeling metaalvoorbewerking. En wat doe je dan? Dan neem je een grotere maat. De verbouwing is al gestart en we werken hard aan het verdubbelen van de capaciteit van de metaalvoorbewerking. Niet alleen RIS Rubber groeit, ook de producten voor onze klanten groeien. Met bijvoorbeeld een metalen ring van 1.80m doorsnede is de huidige afdeling snel vol. Werk aan de winkel (fabriek) dus!

De nieuwe spuitcabine (± 200m²!) wordt een volledig afgesloten, geconditioneerde ruimte. De ruimte is voorzien van een warmteterugwinningsinstallatie, waarmee o.a. de temperatuur constant gehouden wordt. Door de geoptimaliseerde omgevingsfactoren zullen de droogtijden verkorten en altijd gelijk blijven waardoor de producten van nóg constantere kwaliteit zullen zijn.

Dankzij de warmteterugwinning werken we ook energiezuiniger. Daarnaast is het afzuigsysteem voorzien van een intelligent besturingssysteem dat zorgt voor een substantieel lager energiegebruik. Uiteraard is er ook gedacht aan de werkomstandigheden voor onze medewerkers. Er is beter licht in de spuitcabine, meer ruimte voor de spuitwerkzaamheden en de temperatuur is ook voor hen comfortabeler.

Hoewel de werkzaamheden dus al begonnen zijn, is het nog een flinke klus. Uiterlijk Q1 2024 moet alles gereed zijn. Ondertussen gaat het werk tijdens de verbouwing ‘gewoon’ door.

Let’s make things together!