Expanding metal pre-treatment

RIS Rubber is growing. And we are currently outgrowing our space in the metal pre-processing department. And what do you do then? Then you get a bigger size. The renovation has already started and we are working hard to double the capacity of the metal pre-machining department. Not only RIS Rubber is growing, the products for our customers are also growing. For example, with a metal ring 1.80m in diameter, the current department is quickly full. Work to do then!

De nieuwe spuitcabine (± 200m²!) wordt een volledig afgesloten, geconditioneerde ruimte. De ruimte is voorzien van een warmteterugwinningsinstallatie, waarmee o.a. de temperatuur constant gehouden wordt. Door de geoptimaliseerde omgevingsfactoren zullen de droogtijden verkorten en altijd constant blijven waardoor de producten van nóg constantere kwaliteit zullen zijn.

Dankzij de warmteterugwinning werken we ook energiezuiniger. Daarnaast is het afzuigsysteem voorzien van een intelligent besturingssysteem dat zorgt voor een substantieel lager energiegebruik. Uiteraard is er ook gedacht aan de werkomstandigheden voor onze medewerkers. Er is beter licht in de spuitcabine, meer ruimte voor de spuitwerkzaamheden en de temperatuur is ook voor hen comfortabeler.

Hoewel de werkzaamheden dus al begonnen zijn, is het nog een flinke klus. Uiterlijk Q1 2024 moet alles gereed zijn. Ondertussen gaat het werk tijdens de verbouwing ‘gewoon’ door.

Let’s make things together!