Nieuwe bovenloopkranen hijsen bodemdeurprofielen

De nieuwe spuitcabine was nog niet klaar of de volgende plannen waren alweer gemaakt. Bij RIS Rubber produceren we een groot aantal verschillende bodemdeurprofielen. Om deze productie te vergemakkelijken is er besloten om het “middenplein” uit te breiden met twee bovenloopkranen.

Productie bodemdeurprofielen

Bij RIS Rubber worden veel bodemdeurprofielen geproduceerd. De grootste is maar liefst 10 meter lang en 4 meter breed met een gewicht van meer dan 500 kilo!

Dit pas niet in één keer in een pers en moet dus in delen. We maken lengtes en hoekstukken. en Daarna vulkaniseren we de complete bodemdeuren middels een laspers aan elkaar op het middenplein in onze fabriek.

Voor een veilige en efficiënte manier van werken heeft RIS geïnvesteerd in een dubbele bovenloopkraan waarmee we de zware producten kunnen tillen, verplaatsen en verpakken. Naast bodemdeuren kunnen we met deze kraan ook shockpads en andere zware producten zoals fenders optillen en verpakken.

Wat zijn bodemdeurprofielen?

Bodemdeurprofielen vind je in baggerschepen, ook wel sleephopperzuigers. Deze schepen “zuigen” het grond-watermengsel tot in het laadruim (de hopper) van het schip. Is het schip vol? Dan vaart deze naar een geschikte plek om het materiaal te lossen. Dat gebeurt door de grote bodemdeuren onderop het schip open te zetten. Deze deuren moeten tijdens het baggeren goed afgesloten blijven. Tussen deze deuren en het schip zitten rubber bodemdeurprofielen van RIS Rubber die de afdichting verzorgen.