Highlights 2023

Het jaar is omgevlogen bij RIS Rubber. We hebben dit jaar onwijs veel meegemaakt, verbeterd en geproduceerd. Daar zijn we uiteraard trots op! Klaar voor een kleine terugblik? En wat inside information?

Team RIS Rubber

Dit jaar hebben we 10 nieuwe collega’s aan het RIS Rubber team mogen toevoegen. 3 collega’s kwamen terug na een (soms zéér) korte periode bij andere werkgevers! Voor RIS super fijn dat ze weer onderdeel zijn van ons team. Verder zijn er 7 nieuwe collega’s bijgekomen op diverse afdelingen, die we allemaal van harte welkom heten.

Het team groeit gestaag door en dat moet ook gezien alle plannen voor het nieuwe jaar!

Investeringen in de fabriekshal

Januari was een goede maand voor RIS Rubber Bulgarije; zij ontvingen 3 nieuwe persen. Een injectiepers en twee compressiepersen. Die laatste twee zijn breed inzetbaar dankzij hun grote afmetingen.

In maart kwam een compressiepers naar Lelystad om de productie van zinken dilatatieprofielen uit te breiden. Hiermee ging onze maximale capaciteit naar 180.000 strekkende meter per jaar.

In de maand april zijn alle 242 TL-lampen in de fabriekshal vervangen door ledverlichting. De besparing is enorm: de fabriek bespaart elke dag 290.000 watt, wat neerkomt op bijna 70.000 kW per jaar.

En we eindigden het jaar met de grootste verbouwing; de uitbreiding en verbetering van de metaalspuiterij. De nieuwe spuitcabine is maar liefst 200m² en voorzien van een warmteterugwinningsinstallatie. Door de geoptimaliseerde omgevingsfactoren zullen de droogtijden verkorten en altijd gelijk blijven waardoor de producten van nóg constantere kwaliteit zullen zijn.

Quality Environment Safety Health

In 2023 is RIS rubber door de KIWA getoetst betreft ons KOMO-keur op een bepaald type afdichtingsrubbers.

Begin 2024 staat de her-certificering voor ISO9001, ISO14001 op het programma. Aansluitend volgt de certificering volgens de ISO45001 en MVO Prestatieladder gepland.

In samenwerking met de afdeling Marketing werd het project Persoonlijke Beschermingsmiddelen op de werkvloer uitgevoerd. Het resultaat mag er zeker zijn! Duidelijke posters en voor iedere operator een PBMmer. Een gepersonaliseerde emmer waarin alle PBM bewaard dienen te worden. Een groot succes!

Productie

2023 is voor RIS een jaar met uitzonderlijk veel nieuwe projecten én matrijzen. De vele nieuwe samenwerkingen zorgden ervoor dat we veel matrijzen maakten, waarmee we inmiddels volop produceren. Omdat we voor 2024 verwachten dat deze lijn zich voortzet, zijn we op zoek naar een nieuwe collega op de mould-engineering.

De Europort beurs in Ahoy Rotterdam in november was een superleuke en boeiende beurs voor RIS. Op onze vernieuwde stand ontvingen we veel klanten en geïnteresseerden. Het resultaat van de beurs is dat er nieuwe samenwerkingen zijn gestart voor complexe rubberproducten. De productie in Lelystad is er druk mee!

Sponsoring 2023

RIS Rubber sponsort graag sociale en sportieve projecten of personen. Denk hierbij aan de lokale tennisvereniging van onze collega Edgar of bijvoorbeeld de Buurtconciërges van Lelystad. Ook individuele talenten worden door RIS Rubber gesponsord; neem bijvoorbeeld voetbaltalent Ruben, zoon van onze collega Jitze, die speelt bij SC Cambuur. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij.

En aangezien de hele directie uit Enkhuizen komt, sponsoren wij daar o.a. het Jazz Festival, de wielervereniging West Frisia en voetbalclub S.V. Enkhuizen.

Bedrijfsfeestjes en traktaties

In 2023 zijn er heel wat feestjes geweest. Grote en kleine. Zo hadden we onder meer een bowlingavond, een pré summer barbecue en het grote RIS feest waarbij we met old timer Mini Coopers over de Veluwe raceten. We eindigden het jaar feestelijk met Ugly Christmas Sweater day.

Daarnaast genoten we ook van heerlijke hapjes. We aten verse Hollandse nieuwe met elkaar, kregen kroketten op Nationale Krokettendag en er werden heel wat saucijzenbroodjes, puddingbroodjes en visslaatjes getrakteerd op verjaardagen. Alle medewerkers namen ook traktaties rondom de feestdagen mee naar huis. Een gróóóte chocolade Paashaas, een doos vol Sint lekkernijen en uiteraard de welverdiende Kerstpakketten.

Voor 2024 liggen er al weer heel wat ideeën op de stapel! De feestcommissie staat te popelen om deze ideeën tot uitvoering te brengen.